سینوزیت

عکس سینوزیت

سینوزیت چیست؟

در داخل راه های بینی حفره های هوایی وجود دارند که به التهاب این حفره های هوایی سینوزیت گفته می‌شود. این التهاب یا می‌تواند ناشی از عفونت باشد یا در اثر آلرژی و تحریک سینوس‌ها در اثر مواد شیمیایی نیز ایجاد شود.رشد یک ویروس، باکتریوم و یا قارچ داخل سینوس میتواند از عوامل عفونت سینوسی باشد.
 سینوزیت معمولاً زمانی روی می‌دهد که گرده‌های محیطی، راه‌های هوایی بینی را تحریک می‌کنند . سینوزیت می‌تواند ناشی از محرک‌هایی مانند مواد شیمیایی یا مصرف و یا سوء مصرف اسپری‌های بینی باشد. سرماخوردگی با سینوزیت فرق می‌کند؛ سرماخوردگی تنها ناشی از ویروس‌ها بوده و حدود هفت تا ده روز طول می‌کشد در حالی که سینوزیت ممکن است علت‌های گوناگون زیادی داشته باشد و معمولاً طولانی‌تر و با علائم گوناگون‌تری است.

انواع سینوزیت

  • به طور کلی دو نوع سینوریت داریم

  • سینوزیت حاد: در این نوع سینوزیت که معمولاً در اثر عوامل ویروسی یا باکتریایی رخ می‌دهد، علائم به‌ مدت 4 هفته یا کمتر دیده می‌شوند.

  • سینوزیت مزمن: زمانی که التهاب سینوس‌ها بر اثر عفونت باکتریایی یا قارچی باشد و برای مدتی بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کند.
عکس سینوزیت

راه های درمان سینوزیت

  1. مایعات زیادی بنوشید .
  2. به اندازه کافی استراحت کنید .
  3. بینی خود را به آرامی فین کنید.
  4. هر موقع که بیدار شدید یک لیوان آب یا آب میوه بنوشید.
  5. هوای مرطوب تنفس کنید ( برای این کار می توانید از دستگاه بخور قرار داده شده دراتاق ، بخار حاصل از دوش داغ ، سینک یا حتی ماهی تابه پر از آب داغ استفاده کنید.)
  6. از محصولات حاوی آنتی هیستامین ( ضد حساسیت ) استفاده نکنید.
  7. همچنین ، از اسپری بینی روی پیشخوان ( یعنی قابل فروش بدون نسخه پزشک ) استفاده نکنید.
  8. اگر سردرد دارید ، استامینوفن ، ایبوپروفن ، یا آسپیرین را امتحان کنید ( اما هرگز آسپیرین را به کودکان یا نوجوانان زیر 20 سال ندهید)
  9. شب موقع خواب با گذاشتن بالش اضافی سرتان را بالاتر قرار دهید. گاهی اوقات خوابیدن موقت در صندلی خمیده می تواند مفید باشد
  10. موکوس و باکتری ها را با استفاده از اسپری آب نمک بینی یا محلول دست ساز ساخته شده با مخلوط نصف قاشق چای خوری نمک با یک فنجان آب گرم ( درجه حرارت بدن ) از بینی خارج کنید. با استفاده از سرنگ حبابی ، محلول را به آرامی داخل بینی بپاشد یا محلول را از کف دست تان به داخل بینی بکشید. هر بار با یک سوراخ بینی این کار را انجام دهید. این کار را اقلا دو تا چهار بار (تا ساعتی یک بار)در روز انجام دهید.
  11. روزی 3 تا 4 بار از کمپرس گرم بر روی نواحی سینوس استفاده کنید.
  12. مایعات فراوان(و نه کافئین دار) بنوشید.این کار ترشحات مخاطی را رقیق تر می کند و تخلیه آنها را آسانتر می کند.

در موارد ذیل به پزشک مراجعه کنید:

  1.  اگر علائم خفیف بیش از 10 تا 14 روز طول بکشد یا در طول زمان بدتر شود.
  2. همچنین اگر درد صورت سینوسی دارید که با درمان خانگی بیش از دو تا چهار روز طول بکشد ،
  3. اگر درد شدید باشد ؛
  4. اگر صورت تان ورم کند یا تار ببنید ؛
  5. یا اگر علائم عفونت باکتریایی دارید – نظیر ترشح بینی زرد خاکستری همراه با تب بالا یا تب پایین تر که چندین روز طول بکشد
  6. . اگر پس از مصرف یک دوره کامل آنتی بیوتیک(گیاهی یا شیمیایی) علائم برطرف نشد ، دوباره باید پیش پزشک بروید.
  7. مصرف آنتی بیوتیکها معمولا در عفونتهای باکتریال شدید،عود کننده،یا مقاوم و زیر نظر پزشک باید باشد.در این صورت، اتمام دوره ی درمان و مصرف کامل داروها اهمیت زیادی پیدا می کند و این به این معنی است که شما باید به مدت 10 تا 14 روز داروها را مصرف کنید.حتی اگر علائم شما بهتر شد نباید درمان را متوقف کنید.اگر درمان را زودتر قطع کنید ممکن است بیماری شما عود کند.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *